رضا بژکول

رضا بژکول

وب سایت شخصی رضا بژکول
رضا بژکول

رضا بژکول

وب سایت شخصی رضا بژکول

سودمندی مطالعه کردن حال و آینده از دیدگاه کارشناسان

سودمندی مطالعه کردن حال و آینده از دیدگاه کارشناسان

دلایل علمی که بر سودمندی مطالعه کتاب تاکید دارند

مهم نیست چه کتابی مطالعه می کنید، تنها باید خود را از نگرانی ها و استرس های روزمره رها کرده و قلمرو تخیل نویسنده را کاوش کنید.

 آخرین بار که یک کتاب را مطالعه کردید به چه زمانی باز می گردد؟ آیا عادات مطالعه روزانه شما تنها حول محور پست های شبکه اجتماعی گردش می کند؟ اگر یکی از بی شمار افرادی هستید که به طور مرتب کتاب مطالعه نمی کنند، ممکن است منافع بسیاری را از دست بدهید.

دلایلی علمی که بر سودمندی مطالعه کتاب تاکید دارند

کتاب ها می توانند تخیل شما را تحریک کرده و حس کنجکاوی‌تان را برانگیزند. اگرچه با پیشرفت فناوری افراد بسیاری برای مطالعه کتاب از کتاب خوان های الکترونیکی یا تبلت ها استفاده می کنند، اما کتاب های واقعی همچنان از محبوبیت بسیاری در سراسر جهان برخوردار هستند. در ادامه برخی دلایل برای مطالعه کتاب که از پشتیبانی علمی برخوردار هستند را ارائه می کنیم.

تبدیل شدن به فردی بهتر

در سال 2013، مطالعه انجام شده توسط دانشگاه اموری نشان داد افرادی که به مطالعه داستان می پردازند از حس همدلی بیشتری برخوردار هستند. پژوهشگران مغز افراد را پس از مطالعه داستان با مغز افرادی که چیزی مطالعه نکرده بودند، مقایسه کرده و دریافتند مغر خوانندگان داستان فعالیت بیشتری را در مناطق مشخصی از مغز نسبت به افرادی که چیزی نخوانده بودند، نشان می دهد. این مساله به طور خاص در شیار مرکزی مغز، منطقه حسی اولیه، که به مغز در تجسم جنبش کمک می کند، مشخص بود. هنگامی که خود را در حال انجام کاری تجسم می کنید می توانید تا حدودی خود را در حال انجام آن حس کنید.

پژوهشگران این گونه نتیجه گیری کردند، افرادی که احساسات شخصیت های یک کتاب را به خود می گیرند، حس آگاهی عاطفی بالاتری را نشان می دهند و از این رو حس همدلی بیشتری دارند. همدلی نسبت به افرادی که اطرافتان هستند، شما را نسبت به حالت عاطفی آنها حساس‌تر می کند.

بهبود مهارت های اجتماعی

اگر مطالعه کتاب همدلی بیشتر را موجب می شود، از نظر فنی، مهارت های اجتماعی شما را نیز بهبود می بخشد. مطالعه ای که در نشریه ساینس منتشر شد، نشان داد پس از مطالعه داستان ادبی مردم در تست هایی که همدلی، درک اجتماعی و هوش هیجانی را ارزیابی می کنند، عملکرد بهتری داشته اند. اینها مهارت هایی هستند که به ویژه هنگام درک زبان بدن فرد دیگری و یا ارزیابی آن چه ممکن است در فکر وی باشد، مفید هستند.

بنابر چکیده ای از این مطالعه، درک حالات ذهنی دیگران مهارتی بسیار مهم محسوب می شود که روابط اجتماعی پیچیده توصیف کننده جوامع انسانی را امکان پذیر می کند. پژوهش های اندکی درباره این که چه چیزی این مهارت را پرورش می دهد، انجام شده است که به عنوان تئوری ذهن در بزرگسالان شناخته می شود.

بهبود رابطه

به گفته "کن پیج"، متخصص و روان درمانگر روابط، مردم می توانند از طریق ارائه و به اشتراک گذاری افکار، ایده ها و رویاهای جدید با یکدیگر هرچه بیشتر رشد کنند و مطالعه کتاب و سپس بحث درباره آن روشی سرگرم کننده برای زوج ها به منظور نزدیک شدن هرچه بیشتر به یکدیگر است.

پیشگیری از آلزایمر

بنابر مطالعه ای که در سال 2001 انجام شد، از 193 شرکت کننده حاضر در این مطالعه درباره مشارکت آنها در 26 سرگرمی مانند فعالیت های فیزیکی از قبیل باغبانی و بافندگی، سرگرمی های فکری مانند مطالعه و سرگرمی های غیر فعال مانند تماشای تلویزیون پرسش شد. پژوهشگران دریافتند افراد مسن که به طور مرتب مطالعه می کنند یا بازی های فکری انجام می دهند، دو و نیم برابر احتمال کمتری دارد دارای بیماری ناتوان کننده باشند. به گفته دکتر "رابرت فریدلند"، مولف ارشد این مطالعه، افرادی که بخش خاکستری مغز خود را تمرین نمی دهند، شانس بیشتری برای از دست دادن نیروی مغزی دارند.

آرامش بخش

بنابر مطالعه ای که توسط دکتر "دیوید لوئیس" از دانشگاه ساسکس انجام شد، افرادی که به واسطه آزمایش ها و تمرینات مختلف سطوح استرس و ضربان قلب در آنها افزایش یافته بود، تنها به شش دقیقه مطالعه در مکانی آرام نیاز داشتند تا ضربان قلب خود را کاهش داده و تنش در عضلاتشان افت کند. حتی سطوح استرس به کمتر از حد پیش از آغاز آزمایش رسید.

مطالعه کتاب می تواند سطوح استرس را به میزان 68 درصد کاهش دهد. در مقام مقایسه، گوش دادن به موسیقی به میزان 61 درصد، نوشیدن یک فنجان چای به میزان 51 درصد و پیاده‌روی به میزان 42 درصد سطوح استرس را کاهش می دهند. از این رو، غرق شدن در مطالعه یک کتاب گزینه آرامش بخش نهایی است. مهم نیست چه کتابی مطالعه می کنید، تنها باید خود را از نگرانی ها و استرس های روزمره رها کرده و قلمرو تخیل نویسنده را کاوش کنید.

ارتقا مغز

بنابر نتایج مطالعه دکتر "رابرت ویلسون" و تیم پژوهشی وی، تمرین دادن مغز در طول زندگی انسان از کودکی تا بزرگسالی از اهمیت ویژه ای برای حفظ سلامت مغز به ویژه در دوران پیری برخوردار است. تعداد 294 شرکت کننده در این مطالعه آزمایش هایی را انجام دادند که شرایط حافظه و تفکر را هر ساله و به مدت شش سال پیش از مرگ آنها به طور میانگین در سن 89 سالگی ارزیابی و اندازه گیری می کرد. پس از مرگ، مغز این شرکت کنندگان طی کالبد شکافی مورد بررسی قرار گرفت تا شواهد فیزیکی زوال عقل مانند پلاک ها و در هم پیچیدگی های مغز بررسی شود.

در همین راستا، پژوهشگران دریافتند افرادی که در فعالیت های تحریک کننده مغز مانند مطالعه کتاب شرکت داشته اند، هم در اوایل و هم در اواخر زندگی نرخ کندتر کاهش حافظه را در مقایسه با افرادی که چنین فعالیت هایی را تجربه نکرده اند، نشان داده اند.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.