رضا بژکول

وب سایت شخصی رضا بژکول

رضا بژکول

وب سایت شخصی رضا بژکول

در عصر جدید اندیشه را نمی شود به بند کشید



 در عصر جدید اندیشه را نمی شود به بند کشید

چوب الف 
اندیشه به بندکشیدنی نیست


نویسنده: دیبا داودی



    
    1- رستگاری در شائوشنگ فیلمی است در ستایش امید از پنجره کتاب. جایی که سختی هرقدر بیشتر باشد، بیشتر به کتاب و خواندن نیاز داریم برای اینکه نفس هایمان رنگ امید بگیرد و رنگ آینده.
    
    2- «اندی» قهرمان داستان به ناحق اسیر زندانی می شود که رهایی از آن ممکن نیست. زندانیان ملغمه یی از جنایتکاران ناامید یا آدم های مایوس زار و نزار هستند. هیچ روزنه یی به فردایی روشن گشوده نیست. تا آنکه اندی پا به کتابخانه می گذارد: کتابخانه یی کوچک، محقر و بلااستفاده.
    
    3- «اندی» تصمیم می گیرد کتاب، کتابخوانی و کتابخانه را گسترش دهد تا شاید امید، آگاهی و زنده دلی به زندان و زندانبان و زندانی بازگردد. او هفته یی یک نامه به مسوولان می نویسد و تقاضای بودجه و کتاب برای تجهیز کتابخانه می کند: سه سال بی خستگی هر هفته یک نامه.
    
    4- مسوولان می خواهند از شر نامه های اندی خلاص شوند. 200 دلار و چند کتاب دست دوم نخستین و به زعم مسوولان آخرین پاسخ برای اندی است. او همین 200 دلار و چند کتاب را دستمایه می کند و این جمله را به مورگان فریمن «رد» می گوید: «از فردا هفته یی دو تا نامه می نویسم.»
    
    5- «اندی» دلزده نمی شود. از پا نمی نشیند. بعد از مدتی مسوولان دربرابر باور «اندی» به کتاب و خواسته اش تسلیم می شوند. این بار رقمی قابل ملاحظه به صورت مقرری در نظر گرفته می شود.
    
    6- کتابخانه گسترش می یابد. کتاب رونق می گیرد. امید به ذهن تک تک محبوسان راه می جوید. کتاب می شود پلی بین دنیای تیره و تار سلول و دنیایی که در آن مرزی نیست: دنیایی که در آن خیال خود معجزه است.
    
    7- «رد»، «اندی» برنده مقابله کتاب با میله و دیوارند. مگر می شود اندیشه را به بند کشید؟
    

    8- «اندی» به رستگاری می رسد. باورش به کتاب، ایمانش به اخلاق و پایداری اش نسبت به امید او را رستگار شائوشنگ می کند.
   

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.